Veelgestelde vragen

Elke vraag verdient een antwoord

Algemeen

Voor wie is JijPlus?

De lesstof van JijPlus is gericht op volwassenen die in de praktijk verder willen ontwikkelen in de logistiek óf werkzaam zijn in een andere branche maar willen omscholen naar de logistiek.

Is JijPlus een opleider?

JijPlus ontwikkelt logistiek materiaal en de samenwerkende opleiders (MBO Amersfoort, Noorderpoort, Technicom en Zadkine) voeren de opleidingen uit. Hierbij worden de digitale modules ingezet en zorgen de opleiders voor begeleiding in de praktijk.

Welke opleiders zijn aangesloten bij JijPlus?

MBO Amersfoort, Noorderpoort, Technicom, Zadkine Logistiek College.

Diploma's & certificaten

Hoe betrouwbaar zijn jullie certificaten?

De diploma’s en MBO-certificaten zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De inhoud is gelijk aan aan de logistieke MBO-opleidingen die binnen MBO-scholen worden aangeboden. De manier van leren is echter gericht op volwassenen en sluit volledig aan op de praktijk.

Welke soorten diploma’s en certificaten kun je via JijPlus behalen?

Bij JijPlus kun je het volgende behalen:

  • een JijPlus-certificaat voor een module
  • een erkend MBO-certificaat voor een deel van de volledige opleiding
  • een erkend MBO-diploma voor een volledige opleiding op niveau 2 of 3

Wat is een erkend certificaat of diploma?

Door het Ministerie van Onderwijs erkende opleidingen voldoen aan strenge overheidseisen over bijvoorbeeld welke vakken er worden gegeven, welke zaken in ieder geval worden behandeld, en het doorlopen van een praktijkgedeelte. Zo wordt de kwaliteit van de opleiding gewaarborgd. Voor deze opleidingen kun je dan een erkend certificaat of erkend diploma behalen.

 

Wat is het verschil tussen deelcertificaten en een MBO-opleiding?

Een deelcertificaat is een erkend bewijs dat je een deel van de MBO-opleiding hebt afgerond.
Bij JijPLus kun je de volgende mbo-certificaten halen:

  • Goederenontvangst en opslag
  • Orders picken
  • Goederen verzendklaar maken
  • Coördineren van logistieke werkzaamheden
  • Optimaliseren van het logistieke proces

Inschrijven

Hoe schrijf ik me in voor JijPlus Logistiek?

Via de knop ‘Aanmelden’ laat je je gegevens (of die van je medewerkers) achter bij de opleider in jouw regio. De opleider neemt contact met je op om te bespreken welke modules er in jouw opleidingstraject komen. Vervolgens wordt je ingeschreven bij de opleider. Communicatie en betalingen verlopen dus via de opleiders.

Hoe kan ik een groep medewerkers inschrijven?

Via de knop ‘Aanmelden’ kun je een offerte opvragen voor meerdere medewerkers, of deze medewerkers direct aanmelden. De opleider in jouw regio neemt contact met je op om het opleidingstraject voor de medewerkers te bespreken. Het lesmateriaal van JijPlus is gericht op zelfstudie, maar maatwerk met klassikale lessen behoort ook tot de offertemogelijkheden.

Hoe snel na aanmelding kan ik starten met de modules?

Na aanmelding neemt de opleider contact met je op voor de definitieve inschrijving. De opleider heeft dan xx weken nodig om de administratieve zaken te regelen, de digitale leeromgeving in te stellen en de praktijkbegeleider in te plannen. Daarna kun je starten met leren in de digitale leeromgeving van JijPlus.

Modules & nulmeting

Wat is een module?

Een module omvat een diversiteit aan leerstof gericht op een bepaald onderwerp. Iedere module is op dezelfde wijze opgebouwd en bestaat uit vele onderdelen zoals e-learning, podcast, video, begrippen, zelftoets en praktijkopdrachten.

Waarom heb ik een nulmeting nodig?

Een nulmeting is de start voor een opleidingstraject voor één of meer erkende MBO-certificaten of een MBO-diploma. Als je geen erkende MBO-certificaten wil behalen kun je de modules ook volgen zonder nulmeting.

Welke modules zijn er beschikbaar?

JijPlus heeft op dit moment diverse modules ontwikkeld en daar komen op korte termijn nog meer modules bij. Bekijk de huidige en toekomstige titels op onze pagina Modules.

Staat je vraag er niet tussen?

Dan helpen we je graag persoonlijk verder