Certificering

Behaal een certificaat of diploma

Voor alle onderdelen die je met goed gevolg afrondt, ontvang je van JijPlus een waardering. Afhankelijk van de zwaarte en erkenning is dat een certificaat of diploma. Op deze pagina lees je over de verschillende mogelijkheden.

JijPlus-certificaat

Bewijs van afronding

Als je het theorie- en praktijkgedeelte van een losse module met goed gevolg afrondt, dan ontvang je een JijPlus certificaat. Dit certificaat is een bewijs dat je de module hebt doorlopen en de kennis voldoende beheerst, maar heeft geen mbo-waarde.

Erkend MBO-certificaat

Voor logistiek medewerker of logistiek teamleider

Een mbo-certificaat is een erkend bewijs dat je een gedeelte van een mbo-opleiding hebt afgerond. Bij JijJplus kun je de volgende erkende mbo-certificaten halen:

 • Goederenontvangst en opslag
 • Orders picken
 • Verzendgereed maken
 • Coördineren van logistieke werkzaamheden
 • Optimaliseren van het logistieke proces

Bekijk hier uit welke onderdelen de mbo-certificaten bestaan.

Na het halen van een mbo-certificaat kun je andere certificaten en onderdelen van de opleiding volgen om het volledige mbo-diploma te halen.

MBO-diploma Logistiek Medewerker

mbo-niveau 2

Via JijPlus kun je alle onderdelen van de opleiding Logistiek Medewerker doorlopen. Als je alle onderdelen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het door het Ministerie van Onderwijs erkend mbo-diploma Logistiek Medewerker.

De opleiding Logistiek Medewerker bestaat uit:

 • 3 mbo-certificaten (Goederenontvangst en opslag, Orders picken, Verzendgereed maken)
 • 2 keuzedelen
 • aanvullende eisen ten aanzien van Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap

MBO-diploma Logistiek Teamleider

mbo-niveau 3

Via JijPlus kun je alle onderdelen van de opleiding Logistiek Teamleider (mbo-niveau 3) doorlopen. Als je alle onderdelen met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het door het Ministerie van Onderwijs erkend mbo-diploma Logistiek Teamleider.

De opleiding Logistiek Teamleider bestaat uit:

 • 3 mbo-certificaten op niveau 2 (Goederenontvangst en opslag, Orders picken, Verzendgereed maken)
 • 2 mbo-certificaten op niveau 3 (Coördineren van logistieke werkzaamheden, Optimaliseren van het logistieke proces)
 • 3 keuzedelen
 • aanvullende eisen ten aanzien van Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap

Valideren van kennis en vaardigheden

Erkenning voor wat je al weet en kan

JijPlus heeft instrumenten ontwikkeld om een goede beoordeling op de werkplek te maken en jouw kennis en vaardigheden te toetsen. Als je al ervaring hebt in de logistiek én werkzaamheden zelfstandig uitvoert, kan dit een erkenning opleveren voor een (gedeelte van een) mbo-certificaat of mbo-diploma. Dat wat je al weet en kan, hoef je dus niet meer te leren en je gaat direct aan de slag met de andere onderdelen om een certificaat of diploma te behalen. Dit noemen we directe validering, bekijk de video voor de volledige uitleg.

Vanuit de nulmeting kan de onderwijsinstelling een werkplekonderzoek uitvoeren. Het werkplekonderzoek is gericht op het behalen van één of meer mbo-certificaten of een mbo-diploma. Vanuit de resultaten van de werplekanalyse wordt een persoonlijk opleidingsplan opgesteld.

Wil je weten welk opleidingstraject het beste past bij jou?

We helpen je graag verder vanuit de regio