Cursisten starten pilot met de JijPlus modules

17-10-2022

Na een intensief traject van het ontwikkelen van de modules met alle elementen zoals de podcasts, e-learnings en instructievideo’s is een pilotgroep van ca. 20 cursisten gestart met de modules. Vanaf oktober 2022 hadden zij toegang tot de digitale leeromgeving met de gewenste modules. Aan alle cursisten werd een praktijkbegeleider van één van de samenwerkende opleiders gekoppeld en een begeleider op de werkvloer.

 

Interactief en passend lesmateriaal

Alle cursisten zijn werkzaam binnen het logistieke vakgebied en hebben als doel zich verder te ontwikkelen. Die vraag kan vanuit de organisatie komen, omdat medewerkers op meerdere functies inzetbaar moeten zijn. Maar die vraag kan ook vanuit de medewerker komen, omdat hij/zij een stapje in een andere richting wil maken.

Vanuit de pilot wilden wij graag weten hoe de cursisten het modulaire leren met vernieuwende leermiddelen ervaren. Hun feedback gebruiken we om modules aan te passen waar nodig.

De meeste cursisten zijn erg te spreken over de manier van leren bij JijPlus!

“De werkomgeving van Jij Plus logistiek is erg prettig. Zeer interactief. We bestuderen lesstof en gaan in de praktijk ook aan de slag met de opdrachten. De modules sluiten goed aan op mijn voorgaande kennis.”

“Ik vind het heel duidelijk dat er verschillende modules zijn die je moet volgen. Sommige voorbeelden gaan op onze werkvloer anders maar dan vind ik het juist interessant om te zien hoe het ook anders kan. Het is erg fijn om een begeleider te hebben die met je kan meekijken en meedenken.”

“De modules zijn leerzaam passen goed bij mijn eerdere werkervaring. Ik vind het erg leuk dat er naast de reguliere teksten ook podcast en dergelijke tussen zitten. Het voelt voor mij echt verfrissend om op deze manier te werk te gaan. De filmpjes zijn helder en er wordt veel aandacht besteed aan de juiste manier van uitleggen.”